Vés al contingut

Processament de llenguatge natural: Com la IA pot ajudar a entendre i processar grans quantitats de text

11 de gener de 2024

En l’actualitat, les empreses generen enormes volums de dades en forma de text, com ara correus electrònics, informes i publicacions a les xarxes socials. No obstant això, el processament manual d’aquesta informació esdevé una tasca gairebé impossible i laboriosa per als éssers humans. És aquí on l’aplicació de la Intel·ligència Artificial per al processament del llenguatge natural emergeix com una solució eficient per gestionar aquesta tota aquesta informació. 

En els darrers temps, hem experimentat una acceleració significativa en aquest camp gràcies als recents avenços com en la arquitectura de xarxes neuronals anomenades transformers, que s’utilitzen en eines com el chatGPT. Aquesta arquitectura ha marcat un punt d’inflexió en la capacitat de les màquines per entendre i interpretar el llenguatge humà amb una precisió i agilitat excepcionals. 

Dins d’aquesta capacitat per entendre i interpretar el nostre llenguatge, la IA ens pot ajudar en tasques com ara la identificació de les entitats dins del text, la classificació dels documents segons el seu contingut i la identificació de les emocions que s’expressen en el text. Destacant la capacitat de realitzar aquestes tasques amb grans quantitats de text de forma massiva, ràpida i precisa. 

A més, aquesta tècniques es poden integrar amb eines de conversió de veu a text, permetent l’anàlisi massiu tant del text com de la veu. Un exemple pràctic d’aquesta aplicació podria ser l’anàlisi de trucades d’un call-center, on, a més de transcriure les gravacions, les tècniques de processament de llenguatge natural podrien classificar les trucades segons el seu motiu, determinar si s’ha resolt la petició de l’usuari, avaluar el sentiment i la amabilitat dels interlocutors, i fins i tot generar-ne un resum concís. 

Un altre exemple que destaca com la IA pot beneficiar les empreses és a través dels assistents virtuals d’atenció al client. Aquests assistents tenen la capacitat d’entendre les preguntes dels clients i proporcionar respostes precises en temps real, eliminant la necessitat d’intervenció humana. Aquesta eficiència no només estalvia temps i recursos, sinó que també permet a les empreses oferir un servei d’atenció immediat i altament personalitzat sense la necessitat d’un extens equip de suport al client. 

En conclusió, l’evolució accelerada en el processament del llenguatge natural, impulsada per les darreres innovacions, ha marcat un pas significatiu en la manera com les empreses poden abordar l’enorme volum de dades textuals que generen diàriament. La Intel·ligència Artificial no només facilita la comprensió i interpretació de textos a una escala massiva, sinó que també s’integra amb eficàcia amb eines com l’anàlisi de veu, oferint solucions avançades per a la classificació, interpretació i resum d’informació. En conjunt, aquestes avançades capacitats ofereixen a les empreses eines potents per adquirir un coneixement més ric i detallat de diferents tipologies de dades, optimitzar la seva operativitat i proporcionar serveis altament personalitzats, posicionant-les en una nova era de rendiment i eficiència. 

 

Per altres productes o serveis relacionats:
Vilar Riba – Àrea de Consultoria

×ATENCIÓ: Cookies no configurades en l'idioma actual. Revisa la teva configuració al plugin, gràcies!
Verified by ExactMetrics